Γενική Χειρουργική

«Οκόσα φάρμακα ουκ ιήται, σίδηρος ιήται» 

«Οσα νοσήματα δεν θεραπεύονται με τα φάρμακα, θεραπεύονται με τις εγχειρήσεις»

                                                                                                                                 Ιπποκράτης

Η Ιατρική χωρίζεται αδρά σε 2 κλάδους, την Παθολογία και τη Χειρουργική.

Η Χειρουργική ασχολείται με τη θεραπεία παθήσεων με επεμβατικό τρόπο.

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι κάποιες ασθένειες δεν θεραπεύονται με συντηρητικά (φαρμακευτικά) μέσα και για την αντιμετώπισή τους απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Χειρουργικά αντιμετωπίζονται διάφορες παθήσεις της κοιλιακής χώρας, των οστών, του νευρικού συστήματος, του ουροποιητικού συστήματος, των έσω γεννητικών οργάνων, της καρδιάς, των πνευμόνων, των αγγείων και των οφθαλμών.

Η Γενική Χειρουργική είναι η βασική και πρωτεύουσα ειδικότητα όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων και αντιμετωπίζει συγκεκριμένες παθήσεις

  • του γαστρεντερικού συστήματος και των οργάνων της κοιλίας,
  • του κοιλιακού τοιχώματος
  • των ενδοκρινών αδένων
  • του μαστού και του δέρματος

και απαιτεί μακρά και συνεχή εκπαίδευση του Χειρουργού.

Η πρόοδος της Ιατρικής επιστήμης στον τομέα της Χειρουργικής αλλά και της Αναισθησιολογίας, έχει επιτρέψει, στις μέρες μας, τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων με αποτελεσματικότητα και απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή. Τα ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας μετά από επέμβαση έχουν μειωθεί εντυπωσιακά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ επιπλέον στις περισσότερες περιπτώσεις ο ασθενής διατηρεί και επιστρέφει άμεσα σε μια φυσιολογική ζωή.

Στη σύγχρονη εποχή, μια ενδεχόμενη χειρουργική επέμβαση δεν θα πρέπει να τρομάζει τον ασθενή.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.